Elke les heeft een eigen opbouw afgestemd op het niveau en de leeftijd van de leerlingen. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je danst in een prettige en veilige sfeer. Regelmatig krijg je nieuwe oefeningen en danscombinaties, daarom kun je prima tijdens het seizoen instromen. Wil je laten zien wat je geleerd hebt? Leerlingen kunnen meedoen
aan de jaarlijkse uitvoering en/of openbare lessen voor ouders, grootouders en andere bewonderaars.

Kleuterdans

Kleuterdans is een mix van dans en expressie. Op een speelse manier wordt naast het leren van pasjes aandacht besteed aan houding, motoriek, muzikaliteit en lichaamsbewustzijn. De lessen worden opgebouwd vanuit een thema dat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. De kinderen raken vertrouwd met de basis van verschillende dansstijlen en leren vanuit improvisatie zelf te durven dansen. In de les wordt gedanst op muziek vanuit verschillende genres te denken aan klassieke muziek, instrumentale muziek en swingende kids muziek.

Kidsmix


Een afwisselende les waarin kinderen de basis van verschillende stijlen krijgen aangeboden. Dit zodat ze later een keuze kunnen maken in een meer specifieke dansstijl. Aanbod komt de basis vanuit klassiek ballet, modernedans, jazzdance en streetdance. De muziek waarop gedanst wordt varieert van klassieke muziek tot swingende kidsmuziek. In de lessen staat persoonlijke aandacht en plezier in dans voorop. Er wordt in de lessen gewerkt aan lichaamsbewustzijn, muzikaliteit, coördinatie, lenigheid, kracht en algemene basistechniek.

Streetdance

Een swingende mix van stoere dansstijlen. Kinderen leren in deze les de basis van street en jazzdance. Het laag bewegen als in een street/hiphop les wordt afgewisseld met een meer technische basis vanuit jazzdance. Op deze manier krijgen de kinderen een breedaanbod aan stijlen die de kinderen ervaren als stoerdansen. Er wordt gedanst op swingende kidsmuziek. Vanuit plezier wordt er in de lessen gewerkt aan lichaamsbewustzijn, muzikaliteit, coördinatie lenigheid, kracht en algemene basistechniek.

 

Street/jazz

In deze les leer je de basis van street en jazzdance. Het laag bewegen als in een street/hiphop les wordt afgewisseld met een meer technische basis vanuit jazzdance. Op deze manier krijgen de leerlingen een breedaanbod aan stijlen aangeboden.  Er wordt gedanst op populaire muziek maar ook op muziek vanuit verschillende genres, ritme en afwisseling zijn belangrijk. Vanuit plezier wordt er in de lessen gewerkt aan lichaamsbewustzijn, muzikaliteit, coördinatie, lenigheid, kracht en algemene basistechniek.

Jazz/modern

In deze les worden twee stijlen gecombineerd, namelijk en jazz en modern. Jazzdance is de basis van verschillende dansstijlen en verenigt invloeden van het klassieke ballet met moderne expressieve dans, primtieve Afrikaanse dans en zelf street en showdans komen aanbod. In een choreografie kan gedanst worden op poulaire top 40 muziek maar ook op instrumentale muziek.

Kenmerken van de moderne dans zijn het werken vanuit het centrum van het lichaam, ademhalingstechniek, het contact met de vloer en veel gebruik van draai- en zwaaibewegingen. Naast de technische scholing van het lichaam is het heerlijk om jezelf uit te drukken in deze dansvorm. Er worden natuurlijke bewegingen van het lichaam gebruikt zoals rennen, rollen, springen, vallen, lopen, etc.

De muziekkeuze kan heel divers zijn.

 

Dans & Fit

Op een plezierige manier leren dansen terwijl u werkt aan uw conditie! Dat is de insteek bij de Dans & Fit lessen. Iedere beginnende danser vanaf 25 jaar is welkom in deze swingende les. De lessen voor beginners worden opgebouwd vanuit de jazz/moderne danstijl en ondersteund met muziek vanuit verschillende genres. Er wordt gewerkt aan lichaamsbewustzijn, kracht, souplesse, coordinatie en uithoudingsvermogen. Ook leert u de techniek en basispassen vanuit deze dansstijlen.

 

Korte Cursussen

Kijk onder het kopje korte cursussen voor een overzicht van het lesaanbod op woensdagmiddag.